Świeża żurawina jest idealnym dodatkiem do mięs i warzyw. Suszona wersja urozmaici smak deserów, ciast, ciasteczek. Jedząc żurawinę zmniejszamy ryzyko zachorowania na choroby przyzębia i próchnicę, wrzody żołądka, infekcje dróg moczowych, a także choroby serca. Zobaczcie kilka inspiracji na żurawinę.
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
10 najlepszych źródeł witaminy A
Jest niezbędnym składnikiem wielu procesów zachodzących w naszym organizmie. Jej niedobór prowadzi między innymi do zaburzenia widzenia. Dzisiaj sprawdzamy, gdzie znajdziemy mnóstwo tej witaminy. Włączcie te produkty do swojej diety. 10. pełne mleko
10 przekąsek, które mają JEDYNIE 200 KCL!
Zobacz przekąski do 200 kcal i pamiętaj – lepiej jeść częściej, ale mniej! ok. 180 kcal = dwa jajka Na kolejnej stronie więcej przekąsek! >>>>
+10 pomysłów na DREWNO w kuchni
Drewno w kuchni wprowadza ciepły, przytulny klimat. Jest przy tym wyjątkowo trwałe, służy przez wiele lat. Drewniana podłoga, blaty, szafki, krzesła i stoły, ale również dodatki – miski, pułki, naczynia, doniczki. Pomysłów jest naprawdę mnóstwo. Wybraliśmy kilka, naszym zdaniem najciekawszych.
10 najlepszych źródeł witaminy D
Jak uniknąć niedoboru witaminy D podczas jesieni i zimy? Ta witamina powstaje w organizmie pod wpływem słońca, dlatego bardzo często odczuwamy jej niedobór właśnie w zimowe miesiące. Niedobór witaminy D może objawiać się częstymi infekcjami i osłabieniem organizmu. Zobaczcie, gdzie jest ...
TOP 10 dań, idealnych na JESIEŃ
Sprawdzamy, które przepisy najlepiej wykonać w czasie jesieni. Oto nasz TOP 10. Pyszna zapiekanka z dynią
Jak ususzyć żurawinę?
Masz nadmiar świeżej żurawiny i nie wiesz, co z nią zrobić? Możesz ją ususzyć w bardzo prosty sposób. Zobacz, jak ususzyć żurawinę. POTRZEBUJESZ: 1 kg żurawiny 1 kg cukru 3 szklanki wody WYKONANIE: żurawinę myjemy. z cukru i ...
10 HITÓW kuchnii katalońskiej, które musisz spróbować!
Kryzys w Katalonii, regionie Hiszpanii, zainspirował nas do sprawdzenia czym wyróżnia sie tamtejsza kuchnia. Zaskoczyły nas katalońskie przysmaki – swoim aromatem, smakiem i prostotą. Oto 10 przekąsek, które powinniście spróbować. Przynajmniej raz w życiu!
Jak ugotować kukurydze?
Czy wiesz, jak ugotować kukurydze, aby była miękka i delikatna w smaku? Zobacz nasz szybki poradnik. W garnku nastawiamy wodę i gotujemy. Dodajemy dwie łyżeczki cukru. Nie dodajemy soli, bo wtedy kukurydza będzie twarda. Gotujemy przez 15 minut. ...
TOP 5 przepisów na gorąca czekoladę
Kubek gorącej czekolady, koc, ulubiony film. To przepis na idealny, jesienny wieczór. Dzisiaj sprawdzamy, które przepisy na gorąca czekoladę są najbardziej lubiane. Gorąca czekolada z mlekiem kokosowym własnej produkcji