Zdrowe odżywianie, kuchnia roślinna, superfoods to teraz HOT tematy. I bardzo dobrze! Świadomość tego, co jemy ma ogromne znaczenie dla zdrowia i kondycji. Codziennie publikujemy dla Was mnóstwo przepisów, a pomysły na nie czerpiemy z książek i gazet. Zobaczcie nasze ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
KREATYWNA kanapka w ciekawych kształtach – najlepszy sposób na niejadka
Sposób na niejadka? Kreatywne kanapki o różnych wzorach! Przypominające zwierzątka, pojazdy, zabawki. Opcji jest mnóstwo. Maluch może sam przygotować własną wersję kanapki. Zobaczcie, jak zrobić kanapkę – krowę. POTRZEBUJEMY: ketchup 1 plaster szynki z ziołami 2 plastry salami ...
Jak gotować brązowy ryż?
Ryż to obok ziemniaków i makaronu najpopularniejszy dodatek do dań oraz zup. Istnieje mnóstwo odmian ryżu. Dzisiaj zajmiemy się brązową odmianą, która zawiera około 20% więcej białka od białego ryżu. Ma również niższy indeks glikemiczny i jest bogatym źródłem błonnika i składników mineralnych. ...
9 GENIALNYCH sposobów na przedłużenie świeżości owoców i warzyw
Psujące się owoce i warzywa to zmora niejednego z nas. Ten problem nasila się szczególnie latem, gdy temperatury są większe, a wokoło mnóstwo muszek owocówek. Jak więc przedłużyć świeżość owoców i warzyw oraz innych produktów? Sprawdzamy te sposoby. Okazuje się, ...
Przystawka – muchomorki z pomidorów i jajek
Muchomorkowa przystawka? Spokojnie, to tylko efekt stworzony z jajek przepiórczych oraz pomidorów koktajlowych. Wykonaj taką, a zobaczysz zdziwienie gości. POTRZEBUJESZ: kilka jaj przepiórczych pomidorki koktajlowe twaróg rukola WYKONANIE: jajka gotować 5 minut na twardo. pomidorki umyć i przekroić ...
8 pomysłów na SZKOLNĄ KANAPKĘ
Kanapka do szkoły nie musi być nudna! Bądź kreatywnym rodzicem i przygotuj swojemu dziecku coś, co zaskoczy wyglądem i będzie pysznie smakować! Oto niezwykłe pomysły na szkolną kanapkę. Warto je wypróbować! KOLEJNY POMYSŁ >>>
Jak upiec buraki?
Jak upiec buraka? Co zrobić z burakami przed pieczeniem? Ile piec buraka? Oto wszystko, co powinnaś wiedzieć o pieczeniu czerwonych buraków w piekarniku. WYKONANIE: BURAKI bardzo dokładnie oczyszczamy szczoteczką. Nie obieramy! Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, burami układamy ...
10 powodów, dzięki którym zaczniesz stosować OLEJ RYŻOWY w kuchni i łazience
Olej ryżowy to doskonały surowiec roślinny, którego możemy stosować zarówno w kuchni jak i do zabiegów pielęgnacyjnych. Warto na nim smażyć, dodawać go do sałatek, zup, peelingów do ciała i własnoręcznie ukręconych kremów. Przekonaj się o jego genialnym zastosowaniu i ...
12 kulinarnych eksperymentów, które NIE UDAŁY SIĘ
Każdego dnia tysięcy ekspertów kulinarnych publikuje zdjęcia żywności w Internecie, z których większość wygląda tak, jakby były gotowane w restauracji. Każdego dnia tysiące ludzi z całego świata stara się odtworzyć te dzieła sztuki kulinarnej we własnej kuchni. Oto efekty. © Brown ...
Jak zrobić bitą śmietanę?
Jak przyrządzić bitą śmietanę w swojej kuchni? To naprawdę banalna sprawa. Taki dodatek do ciast czy lodów jest o wiele zdrowszy i tańszy niż sklepowa wersja. Jak zrobić bitą śmietanę? Zobaczcie na ten przepis. POTRZEBUJESZ: opakowanie dobrze schłodzonej śmietany ...