Kolejny tydzień wakacji, kolejne wyzwanie w naszej redakcyjnej kuchni! Zaczynamy #tydzieńJABŁKOWY! Mnóstwo przepisów z jabłkiem w roli głównej, ale także podpowiedzi i ciekawostki będą czekały na Ciebie każdego dnia na PalceLizac.pl. Tym razem sprawdzamy ciekawe pomysły na wykorzystanie jabłek w kuchni. ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
#tydzieńJABŁKOWY – 5 sposobów na pokrojenie JABŁKA
Kolejny tydzień wakacji, kolejne wyzwanie w naszej redakcyjnej kuchni! Zaczynamy #tydzieńJABŁKOWY! Mnóstwo przepisów z jabłkiem w roli głównej, ale także podpowiedzi i ciekawostki będą czekały na Ciebie każdego dnia na PalceLizac.pl. Tym razem sprawdzamy, jakie sposoby pozwolą na szybkie pokrojenie jabłka. ...
#tydzieńJABŁKOWY – 6 ciekawostek o jabłkach, których na pewno nie znasz
Kolejny tydzień wakacji, kolejne wyzwanie w naszej redakcyjnej kuchni! Zaczynamy #tydzieńJABŁKOWY! MNóstwo przepisów z jabłkiem w roli głównej, ale także podpowiedzi i ciekawostki będą czekały na Ciebie każdego dnia na PalceLizac.pl. Dzisiaj nieco informacji o tym owocu. Prawdopodobnie jeszcze nigdy ...
5 ciekawostek o BOBIE! Czy wiecie o nim wszystko?
Bób to roślina strączkowa, która posiada w sobie moc cennych składników odżywczych. Właśnie trwa sezon na świeży bób, dlatego warto się przyjrzeć jemu bliżej i dowiedzieć się, czy jest zdrowy i czy warto go jadać. Zobacz też: Szparagi zawijane w boczek ...
Aromatyzowana oliwa – zrób to sam!
Ogródki rozkwitły kwiatami i ziołami. To najlepszy okres w roku, aby przygotować aromatyzowane oliwy. Wystarczy trochę ziół, szklane butelki i dobrej jakości oliwa. Dzięki temu smak lata będzie cieszył jeszcze przez długie miesiące. Taka oliwa to dodatek do przystawek, sałatek, ryb czy mięsa. Oliwa ...
6 faktów o KARCZOCHU
Karczoch. Warzywo, które znane było już za czasów starożytnego cesarstwa rzymskiego ze względu na swoje właściwości moczopędne. Sprawdźmy wszystkie jego właściwości. 100 g rośliny zawiera jedynie 10 kcal KOLEJNE INFORMACJE >>>
Jak przyrządzić FASOLKĘ SZPARAGOWĄ? 9 pomysłów!
Fasolka szparagowa to idealna przekąska, kolacja czy dodatek do obiadu. Zarówno żółta, jak i zielona, jest źródłem witamin i składników odżywczych. Wspomaga pracę układu pokarmowego, wzmacnia odporność i chroni przed zawałem serca. Przygotowaliśmy dla was zestawienie najciekawszych dań, w których możemy ...
10 GENIALNYCH właściwości nasion konopii
Ziarna konopii czyli inaczej siemię konopne to super składnik diety. Posiadają idealną proporcję kwasów omega-6 do omega-3. Często mylone są z nasionami marihuany, ale to zupełnie inny rodzaj konopi. Zobacz, jakie dobro dla zdrowia i urody niosą ze sobą nasiona konopii. Konopia ...
Jak ugotować młode ziemniaki?
Młode ziemniaki wymagają nieco innej techniki gotowania niż te stare. Za to są o wiele lepsze, chrupkie i genialnie smakują z podsmażoną cebulką, koperkiem, boczkiem czy bobem. Zobacz, ile i jak ugotować młode ziemniaki. JAK UGOTOWAĆ MŁODE ZIEMNIAKI ...
Jak ugotować kaszę pęczak?
Kasza pęczak zawiera mnóstwo składników odżywczych i minerałów. Można przygotować ją na różne sposoby. Jak się gotuje kaszę pęczak? Banalnie. Dokładnie tak prosto jak ryż. Podana z warzywami lub ulubionym sosem smakuje naprawdę wybornie. To dobre źródło węglowodanów i rozpuszczalnego błonnika, a także witamin ...