Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Przepisy na Dania główne

Przepisy kulinarne na dania główne – Przepis sobie nasz przygotuj i swe danie dziś ugotuj! Najlepsze przepisy kulinarne!

Kurczak cytrynowo – imbirowy

Przygotować marynatę: wymieszać sok wyciśnięty z cytryny, sos sojowy, curry, otartą skórkę z cytryny (wcześniej sparzonej). Do marynaty włożyć lekko rozbite, pokrojone na niewielkie kawałki filety z piersi kurczaka. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Marchewkę, imbir, selera naciowego obrać i ...

Więcej

Polędwica w winie

Polędwice oprószyć solą i pieprzem. Do dużego, płaskiego rondla wlać wino, dodać sok z cytryny, cukier i goździki. Włożyć mięso, dusić pod przykryciem ok. 20 minut. Podawać pokrojone w grube plastry, skropione winem, w którym się dusiły.

Więcej

Polędwiczki miodowo – musztardowe

Polędwiczki pokroić na plastry grubości ok. 1,5 cm, delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem i solą. W misce rozmieszać miód, musztardę i oliwę, dodać paprykę oraz tymianek. Powstałą mieszaniną pokryć kawałki polędwiczek, wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie smażyć na ...

Więcej

Zapiekanka z bakłażanów i makaronu

Bakłażana pokroić w plasterki, na dużej pateli rozgrzać 4 łyżki oliwy i obsmażać plastry z obu stron na złoty kolor. Osączyć. Cebulę drobno posiekać, łodygi selera naciowego umyć, również drobno pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać selera, ...

Więcej

Roladki z bakłażanów z ryżem

Odkroić końcówki bakłażnów, każdy z nich pokroić na cienkie plastry. Blanszować je przez 3 – 4 minuty z osolonej wodzie. Dokładnie odsączyć. Ryż ugotować na półmiękko, odsączyć. Dodać posiekaną młodą cebulkę, posiekane orzechy, kapary, czosnek, ser, jajo. Doprawić do smaku ...

Więcej

Pulpety z mozzarellą

Bułkę namoczyć w mleku. Gdy dobrze namięknie, wyjąć i odcisnąć. Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem. Dodać posiekanę bazylię, sól i pieprz. Z masy przygotować sześć niewielkich pulpetów. Obtoczyć je w bułce tartej ...

Więcej

Ziemniaki z boczkiem

Ziemniaki wyszorować, gotować 10 minut w osolonej wodzie. Każdy ziemniak owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Ułożyć na balsze do pieczenia wyłożonej papierem, skropić oliwą, posypać solą, ppieprzem, paparyką oraz tymiankiem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Więcej

Gulasz z fasolki i kurek

Fasolkę i kurki umyć, obrać. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oliwe. Wrzucić pozbawioną włókien i pokrojoną na małe kawałki fasolkę. Wlać wino i dusić ok. 15 minut pod przykryciem, często mieszając. Gdy fasolka jest już średnio miękka, wrzucić kurki, zdjąć ...

Więcej

Szynka miodowa

SZynke umyć, osuszyć. Przygotować marynatę: połączyć sos sojowy, ocet balsamiczny, miód. Dodać rozgniecione w moździerzu nasiona kminku i gorczycy, pozostałe zioła i przyprawy. Szynkę włożyć do szklanego naczynia, zalać marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na 48 godzin. Co 12 ...

Więcej

Wołowina po burgundzku

W dużym żaroodpornym naczyniu rozpuścić 30 g masła, dodać łyżkę oleju słonecznikowy i wrzucić pokrojony w kostkę boczek. Smażyć na złoty kolor, po czym łyżką cedzakową wyjąć z naczynia i odłożyć. Wołowinę pokroić w niewielką kostkę i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, ...

Więcej