Jeżeli masz ochotę na przygotowanie łatwego, smacznego dania obiadowego to jest właśnie przepis dla Ciebie. Ryż plus smażone mięso, pieczarki i papryka to znakomita potrawa, która z powodzeniem może być serwowana jako główne danie.
Przepisy kulinarne na dania główne – Przepis sobie nasz przygotuj i swe danie dziś ugotuj! Najlepsze przepisy kulinarne!
Pizza pepperoni
Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Posypać je kawałkami sera mozzarella. Ułożyć na nim plasteki salami, pokrojoną w krążki cebulę, paski papryki i plasterki pozbawionej pestek chilli, a także oliwki i kapary. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Ognisty dorsz w nori
Ognisty dorsz w nori – przepis w portalu na obcasach. Sprawdź! Dla 4 osób, czas przygotowania: 30min! Polecamy.
Udka z kurczaka po bawarsku
Przepis na kurczaka po bawarsku, dla czterech osób. Czas przygotowania: 45 minut. Polecamy! Sprawdź ten przepis!
Łazanki z szynką
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej wgłębienie, wbić jajko, dodać szczyptę soli, nieco wody i szybko wyrobić miękkie, gładkie ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować na cienki placek i zostawić na 10 miut, ...
Kurczak z warzywami w stylu balti
Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i smażyć aż się zezłoci. Dodać połowę ząbków czosnku pokrojonego w plasterki. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso z piersi kurczaka oraz dużą szczyptę soli. Smażyć do chwilii aż mięso ...
Zrazy wołowe
Wołowinę pokroić na cienkie plastry w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ogórki pokroić na 8 – 10 kawałków (w zależności od tego, na ile kawałków udało się pokroić wołowinę), cebulę w półplasterki. Na środku każdego z kawałków mięsa układać kawałek ...
Jarmuż zapiekany z ziemniakami
Liście jarmużu dokładnie umyć i osuszyć, usunąć twarde niejadalne cześci liści (nerwy, ogonki). Blanszować we wrzątku minutę, po czym odsączyć i przelać zimną wodą, posiekać. Ziemniaki obrać ze skórki, ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odsączyć, odparować i przecisnąć przez ...
Zapiekana cykoria z szynką
Cykorie obrać z uszkodzonych liści. Ostrym nożem o długim trzonku wyciąć głąby. Przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Odsączyć. Każdą cykorię owiąć plasterkiem szynki i układać obok siebie w natłuszczonej masłem formie. Oprószyć solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Posypać pokruszonym serem ...
Kurczak po jamajsku
W garnku o grubym dnie rozgrzać masło, wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka. Usmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem dusić do jej miękkości. Wsypać przyprawy, a następnie pokrojoną w kostkę szynkę, obrane i pokrojone w kawałki ...