Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Przepisy na Desery

Przepisy kulinarne na desery – Najsłodsze przepisy na Ciebie czekają, na pyszny deser, co w cukierni mają! Najlepsze przepisy kulinarne na desery!

Czekoladowe fondue

CZekoladę drobno pokruszyć. Wrzucić na garnka ustawionego w większym wypełnionym wrzącą wodą. Chwilę podgrzewać, cały czas mieszając. Wlać śmietankę i likier kokosowy. Podgrzewać mieszając do momentu całkowitego rozpuszczenia się czekolady, połączenia się składników. Podawać na podgrzewaczu z owocami nadającymi się na nadziewania ...

Więcej

Niespodzianka z amaretto

Biszkopry ułożyć na dnie szklanego naczynia, wszelkie odstępy wypełnić pokruszonymi. Skropić je obficie amaretto, zużywając ok. 75 ml. Serek mascarpone, żółtka, cukier i pozostały likier zmiksować. Powstałą w ten sposób masą polać biszkopty. Na niej ułożyć umyte, odszypułkowane i oszuszone truskawki. Śmietanę ubić ...

Więcej

Marmurkowy deser z truskawkami

Truskawki zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru. Jogurt wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami cukru. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Dodać po połowie do jogurtu i truskawek, wymieszać. Do deserowych pucharków wlać warstwę jogurtu, a na nią ...

Więcej

Ciasto z rabarbarem

Margarynę z cukrem i wodą podgrzewać do rozpuszczenia. Ostudzić, a następnie dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i dokładnie zmiksować. Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, a następnie wylać na nią ciasto. Na wierzchu układać obrany ze ...

Więcej

Banany w cieście sezamowym

Sezam uprażyć na suchej patelni. Mąkę wymieszać z wodą na gładkie i gęste ciasto. Na patelni rozgrzać olej. Banany pokroić na trzy kawałki, zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor, następnie odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Miód wymieszać ...

Więcej

Shake bananowy

Banany obrać, pokroić na kawałki i zmiksować na gładki płyn z mlekiem. Wymieszać z lodami waniliowymi. Po ściankach szklanki rozprowadzić dekoracyjnie syrop czekoladowy i szybko wlać zimną mieszankę (zamrozi ona spływającą czekoladę). Natychmiast podawać.

Więcej

Bułeczki drożdżowe z kruszonką

Rozkruszone drożdże dodać do podgrzanego mleka, wymieszać. Wsypać łyżkę mąki, łyżkę cukru pudru i ponownie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, cukier puder, żółtka, cukier wanilinowy. Delikatnie wymieszać, po czym dodać roztopioną ...

Więcej

Placek makowy z jabłkami

Margarynę rozpuścić i wystudzić. Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę, mak i proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy, wymieszać, a następnie wlać ostudzoną margarynę i aromat. Jabłka obrać, zetrzeć na trace i również dodać do ciasta, a następnie dokładnie wymieszać. Mieszankę ...

Więcej

Hiszpańskie smażone ciastka

Do mąki przesianej do miski dodać roztopione, wystudzone masło, likier, aromat waniliowy, cukier, sól oraz rozmącone jajko. Wyrabiać do uzyskania gładkiego ciasta. Uormować z niego kulę, zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na 15 minut.Ciasto rozwałkować, szklanką lub foremką do ...

Więcej

Brytyjskie ciasto bożonarodzeniowe

Miękkie masło utrzeć na gładką masę z cukrem. Wciąż mieszając, dodawać po kolej jaja. Dokładnie zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, 1/2 szklanki sherry i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać owoce i ponownie wymieszać. Ciasto nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i ...

Więcej