Nie trzeba mieć specjalnego tostera, opiekacza czy piekarnika, aby zrobić chrupiące grzanki. Wystarczy najzwyklejsza patelnia. Możesz na niej zrobić pyszne grzanki, które następnie posmarujesz masłem, posypiesz świeżym czosnkiem, nałożysz sałatę, ulubiony ser lub jajko na twardo. POTRZEBUJESZ: kilka ...
Miseczka pieczonych ziemniaków z dipem z pomidorów i awokado
>>>
Tacka przystawek dla gości – idealna na przyjęcie!
Chcesz zaskoczyć swoich gości? Przygotuj talerz przystawek, na którym znajdą się odpowiednio skomponowane przekąski. Oto nasza propozycja numer 1, która zawsze się sprawdza! PRZYKŁADOWY TALERZ PRZEKĄSEK DLA GOŚCI Jajka na twardo posypane rozmarynem i świeżo mielonym pieprzem figi ...
Jak zrobić BEZTŁUSZCZOWE chipsy?
Dla tych, którzy dbają o zdrowie, ale nie chcą rezygnować z przekąsek, polecamy przepis SkutecznieTV na beztłuszczowe chipsy. Zobaczcie, jak je zrobić w domowych warunkach. Takie frytki nie zawierają grama tłuszczu, można zrobić je zarówno z ziemniaków, jak i innych ...
Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?
Jak upiec czerwonego buraka, aby był soczysty i pyszny? Przedstawiamy podstawowe zasady. Zobaczcie, jak piec buraka. Będzie to idealny dodatek do sałatek, zup, dodatków do głównego dania, a nawet do koktajli. JAK UPIEC BURAKA CZERWONEGO W PIEKARNIKU buraków ...
Pasta kanapkowa z tuńczyka
>>
Ziemniaczane puree z czosnkiem
>>
Grzanki do różnych rodzajów zup – oryginalny przepis z 1860 roku!
Te dwa przepisy na grzanki pochodzą z książki kucharskiej “365 obiadów za pięć złotych”, która została wydana w 1860 roku! Zobaczcie, jak kilkadziesiąt lat temu robiło się grzani do różnych zup. Oto oryginalny przepis. Do rosołu lub bulionu ...
Domowy chrzan według Ewy Wachowicz
czytaj przepis >>>
Smażone młode marchewki z jogurtem kozim
>>>