Do shakera na kilka kostek lodu wlewamy kolejno wszystkie składniki oprócz kilku kropel agnostury, którą nalezy dodac, gdy drink jest już w kieliszkach koktajlowych.
Przepisy kulinarne na drinki – Trochę dla ciała, trochę dla duszy, z naszych przepisów alkohol Cię ruszy! Najlepsze przepisy kulinarne na drinki!
Glögg
Wino wlać do granka, dodać skórkę z wyparzonej wcześniej pomrańczy, cukier, przyprawy oraz 2 – 3 słodkiego wino. Podgrzewać, często mieszając, aby rozpuścił się cukier. Nie pozwolić, aby się zagotowało. Przed podaniem można ewentualnie dodać do wina (w celu zwiększenia mocy) ...
Caipirinha
Limonkę wyszorować, sparzyć, przekroić na 4 lub 8 części. Wrzucić do wysokiej szklanki, wycisnąć, dodać cukier i dokładnie rozmieszać z sokiem z limonki. Następnie wrzucić pokruszony lód do wysokości 3/4 szklanki. Wlać cachaçę, potrząsnąć. Podawać ze słomką, udekorowane listkami melisy lub mięty.
Lazur
Shaker do połowy napełnic kostkami lodu, a następnie wlać do niego wszystkie składniki. Potrząsnąć energicznie i przelać do wczesniej schłodzonych kieliszków koktajlowych.
Smak lata
Do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu wlać wszystkie składniki i energicznie wymieszać. Koktajl rozlać do kieliszków koktajlowych i udekorować cienko obraną skórką z pomarańczy.
Ice coffee
Zaparzyć dwie filiżanki mocnej kawy. Posłodzić według uznania, a następnie wystudzić. Do miksera wlać mleko, kawę, likier i ubijać na najwyższych obrotach przez 2 -3 minuty. Pozostawić na chwilę, aby ustała się pianka. Wlać na kilka kostek lodu do wysokich ...
Biała Dama
Do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu wlać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Podawać jako aperitif w kieliszkach koktajlowych.
Cytrusowa rozkosz
Do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu wlać wszystkie składniki i energicznie wymieszać. Podawać w kieliszkach koktajlowych z kostką lodu, ozodobione plasterkiem cytryny.
Błękitna Julia
Do shakera do powłowy wypełnionego kostkami lodu wlać kolejno składniki i dokładnie wymieszać. Przelać do niskich szklanek zawierających po dwie kostki lodu i udekorować plasterkami ananasa.
Bangkok
PIwo schłodzić. Składniki zgodnie z poadaną wyżej kolejnościa wlewać do pokli lub półlitrowego kufla. Piow należy nalewać małym strumieniem po boku szklanki. Podawać natychmiast.