Roztrzep dwa jajka i połącz je z mlekiem. Grubo pokrojone kromki chleba namocz w mieszance, po 5 minut z każdej strony (aż całkiem przesiąkną). Rozgrzej masło na patelni i obsmaż tosty z obu stron, na złoty kolor. Podawaj z miodem ...
Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!
Caprese na patyku
Wszystkie składniki umieszczasz na patykach w dowolnej kolejności. Podaj ze swoim ulubionym daniem lub jako przystawkę. SMACZNEGO! Zobacz też: Caprese z kuleczkami mozzarelli
Owocowe szaszłyki z jogurtem greckim
Pokrój wszystkie owoce z sporą kostkę. Umieść je na patyków do szaszłyków w dowolnej kolejności, ale tak, aby ten sam owoc nie był obok siebie. Przelej jogurt do małej miseczki i dodaj listki mięty. Jeśli chcesz możesz odrobinę dosłodzić jogurt, ...
Nadziewane awokado – przystawka idealna!
Pokrój awokado na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ. Uważaj, żeby nie przedziurawić skórki. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Wymieszaj miąższ awokado z tuńczykiem, cebulą, solą i pieprzem. Gęstość masy zależy od stopnia dojrzałości awokado. Lepiej jednak używać bardziej dojrzałych ...
Jajka wysadzone w bułce!
Kroisz bułkę na dwie części i wydłubujesz z niej środek. Rozbijasz jajko i umieszczasz je w środku bułki. Solisz i pieprzysz. Wkładasz na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Musisz sprawdzać, czy jajko przypadkiem nie ścięło się szybciej. ...
Zielony omlet ze szpinakiem i parmezanem
Umyj szpinak i wyrzucić go na patelnię na dużym ogniu. Kiedy liście będą już “zwiędnięte” dodaj do nich sól, pieprz i zdejmij z ognia. Ubij 2 jajka, aż będą miały konsystencję piany. Dodaj 1/4 szklanki mleka, sól, pieprz i ubijaj ...
Zupa z awokado na zimno
Bulion ostudź, a następnie dodaj do siebie wszystkie składniki – zblenduj je. Zupę ochłodź w lodówce, lub podgrzej. Przed podaniem posyp orzeszkami piniowymi i ostrą papryką. Na wierzch możesz też dodać świeżą kolendrę. SMACZNEGO! Zobacz też: Sałatka z awokado ...
Pieczone nadziewane pomidory z pesto
Wydłub środki z każdej połówki pomidorów. Usuń nasiona i zbędny sok, ale uważaj – jeśli za mocno przyciśniesz łyżką możesz przerwać skórkę. Pamiętaj, aby zachować odpowiednią grubość miąższu. Środek pomidora posyp odrobiną soli i pieprzu. Wypełnij wnętrze każdej połówki dwoma ...
Zawijaski francuskie z boczkiem
1. Rozwałkowujemy ciasto francuskie. 2. Jajko z odrobiną soli roztrzepujemy na jednolitą konsystencję i smarujemy ciasto. 3. Na cieście rozkładamy plastry boczku. A na boczku, ser żółty. 4. Ciasto francuskie zwijamy w rulon. 5. Kroimy na plastry (około 2cm) i układamy na ...
Sałatka z awokado i czarnej fasoli
W dużej misce wymieszaj razem kukurydzę i pozostałe składniki z wyjątkiem awokado. Przechowaj je w lodówce, aż będą gotowe do podania, co najmniej 1 godzinę. Wymieszaj z awokado (pokrojonym w kostkę,) tuż przed podaniem. Udekoruj sałatkę świeżą kolendrą. SMACZNEGO! ...