Na patelni rozgrzej kawałek masła. Wrzuć kawałek oscypka lub redykołkę i smaż przez kilka minut każdą stronę. Dorzuć kilka porwanych na mniejsze części liści sałaty rzymskiej i ją podduś. Całość podlej słodką śmietanką. Dodaj gałązkę rozmarynu. Dla nadania ostrości przypraw ...
Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!
Hiszpańskie czarne oliwki z iberyjskim dressingiem
Odrobinę oliwy z oliwek rozgrzać na patelni, dodać szparagi i czarne trufle, smażyć do momentu, aż szparagi będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem, odstawić do ostygnięcia. Dodać oliwki oraz szynkę pokrojoną w paski. Delikatnie wymieszać, następnie przełożyć do salaterki. ...
Sałatka ziemniaczana z nasturcją
Ziemniaki ugotuj i pokrój w kostkę Obrane jabłko pokrój na kawałki, a ogórki w małą kostkę Drobno posiekaj koperek, szczypiorek, liście nasturcji. Wymieszaj jogurt z cukrem, musztardą, solą, octem i pieprzem. Dodaj zioła, ziemniaki, jabłka i ogórki. Dokładnie wymieszaj Miskę ...
Pełnoziarniste muffinki z żurawiną
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i przygotowujemy formę do muffinek. Mieszamy w misce suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i płatki. W garnuszku rozpuszczamy masło i łączymy je z jajkami, maślanką i miodem. Następnie do suchych składników dodajemy ...
Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!
W miąższu dyni znajdują się pestki, które możemy upiec w piekarniku. Pieczemy lekko skropione oliwą, przez 40 minut w temperaturze 160 stopni. Pieczona dynia, to idealna przekąska i dodatek do sałatek. Pokrojoną i obraną dynię rozkładamy na papier ...
Szybkie i lekkie ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wyłożyć keksówke papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec ok.40 min w 180°C. Dania możesz spróbować dzięki:
Koktajlowe inspiracje od Kamili Szczawińskiej!
Wyciskamy soki z owoców Następnie wszystkie składniki mieszamy i chłodzimy Przed podaniem posyp nasionami chia SMACZNEGO! Przepisy Kamili Szczawińskiej znajdziecie także na blogu:
Domowe frytki z piekarnika
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Następnie smarujemy je olejem kokosowym i posypujemy przyprawami: czosnek, oregano, pieprz, sól. Układamy na blasze na papierze do pieczenia. Wkładamy frytki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny, co jakiś ...
Cukinia, cieciorka i suszone pomidory – sałatkowe cudo!
Gotujemy cieciorkę ok. 40 minut. Należy pamiętać jednak, że trzeba ją dobę wcześniej zacząć moczyć w zimnej wodzie. De facto może to być krócej niż doba, 12 godzin spokojnie wystarczy. Jeżeli nie mamy czasu możemy też użyć cieciorki z puszki. ...
Poke Poke – Hawajski tatar surferów
Pokrój surową rybę w kostkę a ogórek na cienkie 1cm kawałeczki i wymieszaj w misce. Dodaj starty imbir oraz posiekany marynowany, glony, olej sezamowy, miętę, sezam i wymieszaj. Następnie dodaj posiekane chili oraz dopraw sosem sojowym. Na koniec zmiksuj trawę ...