6 jajek, kilka pieczarek, majonez i przyprawy to składniki do przygotowania znakomitej przystawki. Jajka faszerowane z pieczarkami nadają się na każdą okazję, zarówno na imprezę urodzinową jak i świąteczny stół. Danie przygotowuje się ok 30 min.
Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!
Szpinak po francusku
Szpinak zawiera witaminy takie jak: A, z grupy B, PP i C oraz żelazo, mangan, magnez, miedz, wapń, fosfor, jod, sód i potas. Szpinak bywa wykorzystywany m.in. w walce z zaparciami, w leczeniu nadciśnienia, przy chronicznych schorzeniach trzustki oraz w ...
Galaretka warzywna z rodzynkami i gorczycą
Galaretka warzywna z rodzynkami i gorczycą to danie znakomicie nadające się na przystawkę. Przygotowanie potrawy jest bardzo proste i zajmuje ok. 30 min. Galaretka jest niskokaloryczna, posiada oryginalny smak i wspaniały aromat.
Szaszłyki z kurczaka z sosem cranberries
Mało kto wie, że szaszłyki wywodzą się z kuchni centralnej Azji. Tradycyjne przygotowywało się je nad ogniem, ale obecnie szaszłyki piecze się w piekarniku, grilluje lub smaży na patelni. Szaszłyki z sosem cranberries to trochę egzotyczna potrawa charakteryzująca się słodko-ostrym ...
Ziemniaczki clauphine
Ziemniaki bardzo często goszczą na polskich stołach. Sposobów ich przyrządzania jest wiele. W tym artykule przepis na ziemniaki clauphine, które mogą być samodzielną przekąską lub dodatkiem do różnego rodzaju mięs.
Omlet fitness
Omlet można przyrządzać na różne sposoby: z warzywami, grzybami czy mięsem. Głównym jego składnikiem są jaja. Dzisiaj zaprezentujemy wersję na słodko. W skład naszego omletu będą wchodziły m.in. migdały, banany, serek homogenizowany i owocowe musli. Jest to doskonały przepis na ...
Rolada z wędzonym łososiem
Szpinak rozmrozić, wrzucić na rozgrzane masło, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dusić do momentu aż odparuje wszelka wilgoć. Dodać żółtka oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Doprawić solą i pieprzem oraz dużą szczyptą gałki muszkatołowej. Rozsmarować cienko na blasze wyłożonej papierem ...
Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
Kruche na zewnątrz puszyste w środku. Możemy przyrządzać je na różne sposoby – z masłem, dżemem, owocami, czekoladą czy też proponowaną poniżej cielęciną z kozim serem. Mowa oczywiście o popularnych na całym świecie rogalikach z ciasta francuskiego.
Tatar warzywny
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cukinię pokroić w małą kostkę, przelać obficie wrzątkiem, a następnie zimną wodą i dokładnie odsączyć. Oliwki posiekać, a pomidorki pokroić w cienkie plasterki. Na środku talerza ułożyc metalową foremkę w kształcie ...
Naan
Drożdże rozdrobnić i wymieszać z ciepłym mlekiem. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z solą, dodać mieszankę drożdżową, jogurt, olej i wymieszać. Rękami zagnieść gładkie, miękkie ciasto (ewentualnie dodać ciepłej wody, jeśli jest za twarde). Wyrabiać na oprószonej mąką ...