Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Przepisy na Przekąski

Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!

Śledzie musztardowe

Śledzie musztardowe

Filety dokładnie wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić wzdłuż na połowę. Każdy kawałek smarować musztardą, zwijać w rulonik i spinać wykałaczką. Układać warstwami w słoju, przekładając kaparami oraz liśćmi laurowymi, ziarnami ziela angielskiego i pieprzu. Do małego słoika wlać oliwę i ...

Więcej

Śledzie w sosie chrzanowo – owocowym

Śledzie w sosie chrzanowo – owocowym

Śledzie dokładnie wypłukać. Zalać mieszaniną 2 szklanek wody i szklanki octu. Przykryć i odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie dokładnie odączyć. Przygotować sos: śmietanę wymieszać z olejem, chrzanem, miodem, sokiem oraz skórką otartą z wyparzonej wcześniej cytryny oraz goździkami. ...

Więcej

Siekane śledzie z jajkiem

Siekane śledzie z jajkiem

Filety dokładnie opłukać, drobno posiekać, zalać sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. Następnie odsączyć, wymieszać z pokrojonymi w drobną kostkę jajkami i cebulą. Dodać oliwę, natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.

Więcej

Śledzie z rodzynkami i oliwkami

Śledzie z rodzynkami i oliwkami

Filety śledziowe wypłukać, zalać mieszaniną dwóch szklanek wody oraz szklanki octu. Przykryć, wstawić do lodówki ba 2 godziny. Następnie dokładnie odsączyć i pokroić na kawałki. |Układać je warstwami, przesypując każdą z nich mieszanką ziół. Na każdej warstwie układać po kilka ...

Więcej

Brokuły z jajkiem

1 średni kalafior 1 średni pęczek brokułów 3 pomidory 4 jajka mały słoik majonezu pęczek kopru 3 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Kalafior i brokuły umyć, odciąć zgrubiałe końce. Ugotować je (osobno) w osolonej wodzie na półmiękko. Odsączyć, ostudzić, podzielić ...

Więcej

Fondue klasyczne

150-200 g sera ementalera i sera grojera 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1-1,5 szklanki białego wytrawnego wina starta gałka muszkatołowa pieprz biały mielony ząbek czosnku Naczynie, w którym topi się ser posmarować wewnątrz ząbkiem czosnku (można go tam zostawić). Wlać szklankę ...

Więcej

Szparagi zapiekane

1 kg szparagów – ugotować w osolonej wodzie 1/2 kg pomidorów – pokroić w plasterki 3 szt jajek – ugotować na twardo, obrać, pokroić w plasterki sól, pieprz Sos: 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 1/2 szklanki mleka sól, ...

Więcej

Sznycle serowe

30 dag żółtego sera jajko 4 łyżki bułki tartej łyżeczka słodkiej papryki gałązka tymianku lub szałwii olej do smażenia szklanka jogurtu naturalnego 2-3 łyżki serka homogenizowanego 1/2 ogórka zielonego 1/2 pęczka rzodkiewek 1-2 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny sól ...

Więcej

Jaja faszerowane

4 jajka 5 dag chudej wędzonej szynki 1-2 łyżeczki tartego chrzanu 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku kilka liści sałaty (do przybrania) pomidor (do przybrania) 3 rzodkiewki (do przybrania) natka pietruszki (do przybrania) pieprz sól Jajka ugotowane na twardo ...

Więcej

Pomidory nadziewane

9 pomidorów 15 dag sera pleśniowego 5 dag sera żółtego 1 pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka szczypiorku 1 1/2 kromki pieczywa tostowego 2 łyżki margaryny lub masła 1/4 łyżeczki suszonej bazylii pieprz Pieczywo tostowe pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju ...

Więcej