Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Przepisy na Przekąski

Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!

Groch z kapustą

60 dag kiszonej kapusty 10 dag łuskanego grochu 2 cebule sól 3 łyżki oleju 1 łyżka mąki cukier pieprz Groch zalać letnią, przegotowaną wodą, zostawić na noc, następnego dnia ugotować. Miękki groch odcedzić, kapustę posiekać, zalać 2 szklankami wody, ugotować, ...

Więcej

Pieczarki w śmietanie

500 g pieczarek 1 łyżka masła lub margaryny 1 mała cebula 2 łyżeczki mąki 200 g śmietany sól pieprz Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć i pokroić w talarki. Dodać masło, drobno pokrojoną cebulę, sól, pieprz i dusić około 20 minut na ...

Więcej

Kotlety grzybowe

10 dag suszonych grzybów 3-4 kromki pszennej bułki 2-3 łyżki śmietany kremówki 1 duża cebula 2 jajka ugotowane na twardo 3-4 łyżki masła 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka bułki tartej 2 jajka sól pieprz Grzyby umyć, zalać wodą ...

Więcej

Cukinia zapiekana

4 młode cukinie papryka 2 pomidory cebula 2 ząbki czosnku 4 cienkie parówki 10 dag sera żółtego ziołowa przyprawa do potraw sól pieprz Cukinie umyć, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż na połówki. Usunąć miąższ pozostawiając warstwę przy skórce ok. 2 ...

Więcej

Nadziewane selery

25 dag pieczonego mięsa z królika 4 selery jabłko 5 marynowanych pieczarek 12 dag majonezu sól pieprz sok z cytryny do smaku mała główka zielonej sałaty pomidor posiekana natka pietruszki Mięso królika, obrane ze skórki jabłko i pieczarki pokrajać w ...

Więcej

Kalafior w cieście

1 kalafior 1 szklanka mąki 150 ml białego wina 3 żółtka natka pietruszki sól cukier gałka muszkatołowa ocet lub sok z cytryny 10-15 dag tłuszczu Kalafior oczyścić, opłukać, zalać wodą zakwaszoną octem lub sokiem z cytryny. Osączyć i włożyć do ...

Więcej

Pasztet grzybowy

10 dag suszonych grzybów 1 szklanka tartej bułki 1-1,5 szklanki śmietany kremówki 4 jajka 4 cebule 2-3 ząbki czosnku skórka starta z cytryny 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich lub sezamu suszony majeranek bazylia szałwia ...

Więcej

Pieczarki po francusku

Pieczarki po francusku

Pieczarki dokładnie umyć i osuszyć. Na duże patelni rozgrzać masło, nieco je zrumienić, wrzucić dymkę i pieczarki. Smażyć 2 -3 minuty na dużym ogniu. Następnie wlać wino, zmniejszyć ognień i smażyć kolejne 5 minut, często mieszając. Doprawić do smaku solą ...

Więcej

Śledzie po hawajsku

Śledzie po hawajsku

Filety śledziowe dokładnie opłukać, zalać octem winnym, szklanką przegotowanej wody. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie dokładnie odsączyć. Wymieszać mojonez, jogurt, łagodne curry, nieco cukru, sól, pieprz, sok z cytryny. Dodać odsączone kawałki ananasa. Przygotowanym sosem zalać pokrojone w ...

Więcej

Tartaletki z kawiorem

Tartaletki z kawiorem

Z mąki, margaryny, żółtka, proszku do pieczenia, szczypty soli i kilku łyżek wody szybko zagnieść ciasto, które owinąć folią aluminiową i na godzinę włożyć do lodówki.Następnie cienko je rozwałkować, wykrawać kółka wielkości foremek do tartaletek i ywkładać nimi natłuszczone foremki. ...

Więcej