Rybę myjemy i kroimy na kawałki dowolnej wielkości. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, po czym układamy w nim kawałki ryby. Dokładnie oprószamy solą, następnie pokrywamy całość startą marchewką, posiekaną ...
Przepisy kulinarne na ryby i owoce morza – Jak na owoce morza przystało, ryby z płetwami głosu nie mają! Najlepsze przepisy kulinarne z ryb i owoców morza!
Tuńczyk + makaron = Penne al tonno
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Na patelni na oliwie przesmażamy czosnek i cebulę posiekane w kostkę. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy pomidory i chwilę dusimy. Do sosu dodajemy gorący makaron i mieszamy. ...
Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo – szpinakowym od laureatki naszego konkursu!
Umytą rybę osusz i zmiel w maszynce. Dodaj kaszę manną, jajko, sól, pieprz i curry. Masę dokładnie wymieszaj i maczając rękę w wodzie, uformuj małe pulpeciki. Do płaskiego rondla wlej bulion. Do gotującego wywaru wrzuć pulpeciki, przykryj i gotuj na ...
Filet z pstrąga z sosem winnym
Filet z pstrąga doprawiamy ziołami (tymianek, oregano) Następnie grillujemy filet Gotujemy ryż Kroimy ulubione warzywa Do przygotowania sosu należy Masło rozpuścić w naczyniu, dodać wino. Chwile gotować następnie dodać śmietanę i nadal gotować aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić pieprzem, ziołami ...
Pstrąg faszerowany szpinakiem z suszonymi pomidorami
W krajach śródziemnomorskich ryby są jednym z podstawowych składników nie tylko dań obiadowych, ale także lekkich kolacji i smacznych przekąsek. Mieszkańcom słonecznej Italii wychodzi to na zdrowie – ryby zawierają bowiem mnóstwo cennych tłuszczów, a także witamin takich jak A, ...
Niespodzianka Śledziowa
Czy masz ochotę na aromatyczna przekąskę? Może być ona podawana jako przystawka na wystawnym przyjęciu lub jako danie główne z ziemniakami. Do przygotowania potrawy potrzebujesz: płaty śledziowe „Po Wiejsku” z marynowaną cebulą Contimax, opakowanie serka wiejskiego ziarnistego oraz kilka kawałków ...
Pasta śledziowa z ziemniakiem
Kolejnym śledziowym przysmakiem będzie przepis na kremową pastę na bazie śledzi a’la Bismarck. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników takich jak: płaty śledziowe a’la Bismarck Contimax, jogurt naturalny lub śmietana, majonez, gotowany ziemniak oraz pietruszka.
Biała ryba z herbatą
Znakomity i oryginalny przepis na halibuta z zieloną herbatą. Do przygotowania dania będą nam potrzebne: filety z halibuta, mleko, białe wino, grzyby, cebula, czosnek, pieprz, sól oraz Herbata Zielona Cytrynowa Irving.
Faszerowany karp w herbacianej glazurze
Faszerowany karp w herbacianej glazurze to potrawa idealna na wigilijny stół. Najpierw przygotowujemy farsz, zawijamy go w skórę i gotujemy w brytfance na małym ogniu. Następnie chłodzimy, kroimy w plastry i żelujemy. Podajemy z plastrem cytryny.
Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukinii
Przepis na potrawę rybną znakomicie nadającą się na główne danie. Do przygotowania potrawy wykorzystujemy mięso takich ryb jak łosoś i sola. Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukinii to danie łatwe w przygotowaniu i polecane osobom dbającym ...