Składniki:
400 g filetów z kurczaka
Kasza Kuskus Halina
2 łyżki oliwy
1 posiekana cebula
2 posiekane ząbki czosnku
1 zielona i 1 czerwona papryka
1 marchewka pokrojona w słupki
1 średnia cukinia, pokrojona w plasterki
suszone morele pokrojone w paski
200 ml wywaru z warzyw
przyprawy (sól, pieprz, cynamon, kumin, kolendra)
Świeża kolendra do dekoracji.
Sposób przyrządzania:
Pokrój mięso w paski grubości ok. 1 cm. Posyp solą i pieprzem. Na oliwie podsmaż kawałki mięsa, dodaj cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę i cukinię. Smaż 3 minuty, mieszając. Dodaj suszone morele, następnie stopniowo dolewaj wywar z warzyw. Dopraw do smaku przyprawami. Duś ok. 5 min. na małym ogniu, mieszając. Podawaj z Kaszą Kuskus Halina przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej kolendry. Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













