Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Kurczak w kremowym sosie

Przepis na pysznego kurczaka w kremowym  sosie.

składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • puszka pomidorów z puszki
  • łyżeczka cukru
  • łyżka octu balsamicznego
  • 6 gałązek świeżego tymianku
  • 3 łyżki sera mascarpone
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • pół szklanki czarnych oliwek
  • 400 g makaronu penne
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz

przyrządzanie:

  • Na głębokiej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj cebulę pokrojona w kostkę, zeszklij, od czasu do czasu mieszając. Dodaj posiekany czosnek, a po minucie wlej pomidory.
  • Dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Gotuj przez 15 minut, aż sos zgęstnieje. Zdejmij z ognia i wymieszaj z listkami świeżego tymianku, serem mascarpone i 2 łyżkami oliwy z oliwek.
  • Piersi z kurczaka oprósz solą, pieprzem, słodka papryką. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, włóż kurczaka i smaż po 4-5 minut z każdej strony, aż będzie zrumieniony.
  • Włóż do formy żaroodpornej, wlej sos pomidorowy, dodaj czarne oliwki. Piecz przez 30 minut w temperaturze 190 stopni C. Podawaj z makaronem penne.