- kurczak
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- pęczek włoszczyzny
- 4 jajka
- 1 białko
- panierka do kurczaka
- 5 łyżek masła
- sól
- pieprz
Kurczaka umyć, włożyć do garnka, zalać 1 l wody, posolić, dodać obraną włoszczyznę, cebulę i czosnek. Gotowac, aż kurczak będzie miękki. Z ostygniętego kurczaka usunąć kości, mięso podzielic na kawałki. Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, przełożyć do miski, wrzucić mięso, oprószyć pieprzem i wymieszać. Kawałki kurczaka obtaczać w gotowej panierce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, obsmażyć na maśle, podawać razem z kurczakiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













