Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Kurczak w migdałowej panierce

Kurczak w migdałowej panierce

Sałatka z serem i melonem

Sałatka z serem i melonem

10 inspiracji na podanie KANAPKI NA CIEPŁO

10 inspiracji na podanie KANAPKI NA CIEPŁO

Sałatka ziemniaczana z pesto

Sałatka ziemniaczana z pesto

Sałatka warzywna z awokado

Sałatka warzywna z awokado

JAGNIĘCINA- 10 inspiracji na dania z jagnięciny

JAGNIĘCINA- 10 inspiracji na dania z jagnięciny

Cukinia z jagnięciną

Cukinia z jagnięciną

Dorsz w pomidorach

Dorsz w pomidorach

Pomidorowa lazania z serem

Pomidorowa lazania z serem

Sałatka brokułowa z szynką

Sałatka brokułowa z szynką

Szaszłyki drobiowe z sałatka ryżową

Szaszłyki drobiowe z sałatka ryżową

Ziołowy kurczak w piwnym sosie

Ziołowy kurczak w piwnym sosie

Zupa ziemniaczana z łososiem

Zupa ziemniaczana z łososiem

Zapiekanka z marchewki

Zapiekanka z marchewki

Sałata z camembertem

Sałata z camembertem

Kurczak w sosie winnym z brzoskwiniami

Kurczak duszony w sosie z białego wina, z brzoskwiniami i wanilią. Francuski przysmak, który podbije wasze podniebienie.   

składniki:

  • 4 brzoskwinie
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 ml białego wina, najlepiej słodkiego, ale może być wytrawne
  • 40 ml bulionu
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 laska wanilii, przekrojona wzdłuż, wykrojone ziarenka
  • 2 łyżki posiekanej rukoli do dekoracji, niekoniecznie

przyrządzanie:

SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>