Autorski przepis znanego i szanowanego szefa kuchni, Pascala Brodnickiego. Oto pomysł na aromatycznego kurczaka z grzybami, w białym winie.
składniki:
- – 4 udka z kurczaka
- – 800 g pomidorów bez skóry pokrojonych w kostkę
- – 150 g pieczarek lub grzybów leśnych pokrojonych w talarki
- – pół szklanki białego wytrawnego wina
- – 1 łyżka mąki
- – 40 ml Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant maślany smak
- – 2 szalotki pokrojone w piórka
- – 2 łyżki pokrojonych świeżych ziół: bazylii, szałwii, estragonu, tymianku, oregano itp.
- – 2 posiekane ząbki czosnku
- – pół pęczka posiekanej pietruszki
- – 50 g czarnych oliwek bez pestek
przyrządzanie:
Poznajcie wyjątkowy przepis Pascala Brodnickiego!
Przepis dla 4 osób
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 45 min.