- 90 dag baraniny z kością,
- 30 dag kapusty kwaszonej,
- pół litra wody,
- 1 dag grzybów suszonych,
- 100 dag ziemniaków,
- 8 dag cebuli,
- ziele angielskie,
- pieprz,
- ząbek czosnku,
- sól.
Mięso ugotować, oddzielić od kości, wyporcjować. Do wywaru dodać kapustę kwaszoną, pokrojoną cebulę, przyprawy, ugotować. Grzyby ugotować i pokroić w cienkie paski. Do ugotowanej kapusty dodać grzyby razem z wywarem, połączyć z uprzednio ugotowanymi ziemniakami pokrajanymi w kostkę i mięsem. Podawać z pieczywem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













