Idealna na upały sałatka z tuńczykiem, która syci, ale nie naraża na dodatkowe kilogramy.
składniki:
- sałata zielona
- Fasolka szparagowa zielona 200 g
- Pomidorki koktajlowe 8 sztuk
- Tuńczyk w zalewie 1 puszka
- Rukola 3 garście
- Pesto bazyliowe 2 łyżki
- Olej rzepakowy 4 łyżki
- Sól
- Pieprz
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














