Idealna na upały sałatka z tuńczykiem, która syci, ale nie naraża na dodatkowe kilogramy.
składniki:
- sałata zielona
- Fasolka szparagowa zielona 200 g
- Pomidorki koktajlowe 8 sztuk
- Tuńczyk w zalewie 1 puszka
- Rukola 3 garście
- Pesto bazyliowe 2 łyżki
- Olej rzepakowy 4 łyżki
- Sól
- Pieprz
przyrządzanie:
-
- Tuńczyka odsączyć z oleju i rozdrobnić widelcem
- Ugotować fasolkę szparagową
- Fasolkę odcedzić.
- Fasolkę przełożyć do miski, dodać rukolę i doprawić solą i pieprzem, dodać mix sałat
- Następnie dodać pomidorki przekrojone na pół i rozdrobnionego tuńczyka
- Pesto wymieszać z oliwą, polać sałatkę i delikatnie wymieszać