Lekka sałatka ze szparagami, truskawkami i kiełkami słonecznika.

składniki:
- pęczek zielonych szparag
- kilka truskawek
- kiełki słonecznika
- sok z cytryny
- miód
- sól do posypania
- ewentualnie ser feta, kozi, orzechy
przyrządzanie:
- Szparagi gotujemy około 6-8 minut w wodzie z dodatkiem cukru i soli.
- Ugotowane szparagi łączymy z truskawkami, kiełkami, możemy dodać fetę, kozi ser i orzechy.
- Polewamy całość sosem – mieszamy sok z cytryny (2 łyżki) z łyżeczką miodu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














