Lekkostrawna zupka pomidorowa, w towarzystwie warzyw. Idealny przepis dla dbających o linię. Polecamy! Smakuje bardzo delikatnie, ale jest sycąca!
składniki:
- skrzydło z indyka
- 2 marchewki
- pietruszka
- kawałek selera
- cebula
- 2 pomidory
- 10 dag ryżu
- koperek
- łyżka masła
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Skrzydło opłucz.
- Zalej 2 l zimnej wody, zagotuj.
- Zdejmij szumowinę, dodaj trochę soli i pieprzu, gotuj na małym ogniu ok. 20 min.
- Warzywa oczyść, obierz, opłucz.
- Marchewkę pokrój w plasterki, pietruszkę i seler w kostkę, a cebulę w piórka.
- Dodaj je do gotującego się mięsa, gotuj ok. 20 min.
- Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój na kawałki.
- Ryż opłucz, dodaj do zupy razem z pomidorami.
- Całość gotuj na małym ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie.
- Zupę dopraw do smaku.
- Dodaj masło, zagotuj.
- Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.