Bardzo mocno orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i cytryną. Musicie spróbować!

składniki:
- 600 g rabarbaru
- 6 łyżek miodu
- sok z 2 cytryn
- około 2 litry wody
- garść mięty, kostki lodu
przyrządzanie:
- Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki, zalej wodą i gotuj 15 minut
- Dodaj resztę składników. Wszystko wymieszaj, przecedź i przelej do ozdobnej karafki
- Dodaj lód, miętę i plasterki cytryny jeśli lubisz
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














