Lemoniada z mango ochłodzi was w ciepłe dni, które powoli zbliżają się do naszego kraju. Jest pyszna!

składniki:
3 średniej wielkości mango
- 5 cytryn
- 5 szklanek wody
- około 3/4 szklanki syropu miodowego (Połącz miód i wodę w takich samych proporcjach, podgrzewaj mieszając do czasu, aż miód się rozpuści. Po rozpuszczeniu, odstaw do wystygnięcia)
przyrządzanie:
Zaczynamy! Na początku obierz mango ze skórki, wyrzuć pestkę i pokrój w kostkę. Całość potraktuj blenderem na gęstą masę, a następnie przetrzyj przez sitko.
Krok drugi- wyciśnij sok z cytryny i wymieszaj go z mango w dużym dzbanku. Dolej 5 szklanek wody oraz syrop z miodu. Dodaj kostki lodu i wstaw do lodówki, aby napój się lekko zmroził
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














