Podczas wakacyjnych upałów podstawą jest pyszny i chłodny napój. Przygotowaliśmy dla was dwa rodzaje lemoniad - miętową i z melisą.
składniki:
- 2 litry wody
- 2-3 spore gałązki mięty (lub melisy)
- cytryna
- miód
przyrządzanie:
- Do garnka wlej wodę, dodaj opłukaną miętę lub melisę.
- Z cytryny wyciśnij sok i dodaj do wody.
- Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 30 minut.
- Następnie przecedź, ostudź i dodaj miód. Włóż do lodówki. Podawaj z kostkami lodu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















