składniki:
- 6 jajek
- kostka masła
- 2 szklanki mąki tortowej
- 1,5 szklanki cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 70 dag twarogu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 galaretki malinowe
- 1 kg malin, jagód, jeżyn.
przyrządzanie:
- Masło ucieramy ze szklanką cukru. Dodajemy 1 cukrem waniliowy i jajka.
- Mąkę, kakao, proszek do pieczenia dodajemy do masła. Mieszamy.
- Ciasto przekładamy do prostokątnej formy i pieczemy około 30 min. w temp 175 stopni C.
- Ucieramy twaróg, pół szklanki cukru, cukier waniliowy i sok z cytryny. Powstałą masę rozsmarowujemy na cieście.
- Układamy na wierzch owoce i zalewamy tężejącą galaretką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















