Likier imbirowy idealnie rozgrzeje w jesienne słoty i zimowe wieczory. Smakuje przepysznie! 
 

składniki: 
- 60 g świeżego imbiru
- 4 orzechy włoskie
- 1 laska wanilii
- szklanka cukru
- 0,7 litra wódki
przyrządzanie:
- Imbir obrać, pokroić w plastry, włożyć do wybranej butelki
- Dodać obrane orzechy
- Dodać laskę wanilii, cukier
- Zalać wszystko wódką
- Odstawić na 2 tygodnie
- Od czasu do czasu przemieszać
- Po 2 tygodniach przelać przez sito i umieścić w docelowej karafce
- Trwałość około 3 miesiące
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














