- 50 g truskawek
- 40 dag kremówki
- 4 dag cukru
- 40 dag jogurtu naturalnego
- 1 torebka cukru waniliowego
Owoce umyć, oczyścić z szypułek. Połowę truskawek zmiksować, resztę odłożyć. Połowę kremówki ubić, dodać jogurt, cukier i cukier waniliowy. Masę przełożyć do miseczki, wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. Od czasu do czasu ubijać mikserem i ponownie wstawiać do zamrażalnika. Pozostałe truskawki pokroić, kilka zostawić w całości. Pozostałą kremówkę ubić. Lody udekorować truskawkami oraz kleksami ubitej śmietany.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













