3 składniki, dzięki którym wyczarujesz lody truskawkowe. A w takie upały lodów nigdy dość, prawda?

składniki:
- 400 g truskawek
- 250 g mascarpone
- puszka skondensowanego mleka
przyrządzanie:
- Truskawki obierz, usuń zielone części.
- Zmiksuj blenderem na gładko.
- Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj mikserem.
- Przełóż do plastikowego opakowania.
- Wstaw do lodówki na 6 godzin, ale co 30 minut wyjmij i przemieszaj lody ręcznie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














