Genialne lody z mango bez dodatku laktozy. Najlepsze dla miłośników lodów wodnych. Do ich przygotowania wykorzystamy kubeczki po jogurtach i patyczki.

składniki:
- 1 mango
- dwie szklanki wody
- sok z cytryny
- cukier - w zależności od potrzeb
przyrządzanie:
- Cukier połączyć ze szklanką wody. Dodać sok z cytryny i przez 3 minuty gotować. Pozostawić do ostudzenia.
- Mango obrać i zmiksować z drugą szklanką wody z syropem cukrowym.
- Przełożyć do plastikowych pojemnikach po jogurtach.
- Włożyć do zamrażalki na około 2 godziny. w Międzyczasie sprawdzać, kiedy lody będą na tyle zamrożone, aby włożyć do nich patyczki lub plastikowe łyżeczki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














