Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak zrobić domowy jogurt?

Jak zrobić domowy jogurt?

Tajskie banany smażone z kardamonem i kokosem

Tajskie banany smażone z kardamonem i kokosem

Koktajl z owoców leśnych i banana

Koktajl z owoców leśnych i banana

Napój śniadaniowy o smaku tropikalnym

Napój śniadaniowy o smaku tropikalnym

Fantazyjny i niebanalny tort urodzinowy – 10 inspiracji

Fantazyjny i niebanalny tort urodzinowy – 10 inspiracji

10 produktów spożywczych, które zawierają najwięcej WAPNIA

10 produktów spożywczych, które zawierają najwięcej WAPNIA

Sorbet pomarańczowy z mascarpone- idealny dla dzieci

Sorbet pomarańczowy z mascarpone- idealny dla dzieci

Powidło ze śliwek i fig- babciny przepis

Powidło ze śliwek i fig- babciny przepis

Domowe masło piernikowe- francuski przysmak śniadaniowy

Domowe masło piernikowe- francuski przysmak śniadaniowy

Masło cynamonowe – idealne do tostów i naleśników

Masło cynamonowe – idealne do tostów i naleśników

Guawa, gujawa, gruszla- co co za owoc? Ciekawostki i wartość odżywcza

Guawa, gujawa, gruszla- co co za owoc? Ciekawostki i wartość odżywcza

10 produktów spożywczych o najwyższej zawartości witaminy C

10 produktów spożywczych o najwyższej zawartości witaminy C

Buraczki na ciepło- babciny przepis

Buraczki na ciepło- babciny przepis

Prosta sałatka z cukinii do słoików

Prosta sałatka z cukinii do słoików

Konfitura z dzikiej róży

Konfitura z dzikiej róży

10 produktów spożywczych o wysokiej zawartości witaminy A

10 produktów spożywczych o wysokiej zawartości witaminy A

Lody z truskawkami w occie balsamicznym

Wiosna przed nami - nie skąp sobie lodów. Postaw na dobrej jakości waniliowe pyszności z nutką ekstrawagancji! Bogaty smak octu balsamicznego dodaje pikantnego kopa do tego wyrafinowanego deseru. Palce Lizać!

???????????????????????????????

składniki:

  • 1 ½ łyżki masła
  • 3 szklanki świeżych, posiekanych truskawek
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 1 ½ łyżki octu balsamicznego
  • 2 liści mięty, drobno posiekane
  • 4 miarki lodów waniliowych

przyrządzanie:

Rozpuść masło na dużej patelni, na średnim ogniu.

Dodaj cukier i ocet balsamicznymieszać, aż zacznie się topić.

Dodaj truskawki i miętę. Gotuj, aż truskawki zaczynają mięknąć i puszczą sok.

Nałóż lody do miseczki i polej ciepłymi truskawkami.

Polewa świetnie nadaje się też co ciast, makaronów, kasz, czy jogurtów.

SMACZNEGO!

 

Zobacz też: Zapiekane truskawki z sosem śliwkowym