Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z ziemniakami i łososiem

Sałatka z ziemniakami i łososiem

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

Spaghetti z cukinią i papryką

Spaghetti z cukinią i papryką

Słoneczna sałatka

Słoneczna sałatka

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Lody z truskawkami w occie balsamicznym

Wiosna przed nami - nie skąp sobie lodów. Postaw na dobrej jakości waniliowe pyszności z nutką ekstrawagancji! Bogaty smak octu balsamicznego dodaje pikantnego kopa do tego wyrafinowanego deseru. Palce Lizać!

???????????????????????????????

składniki:

  • 1 ½ łyżki masła
  • 3 szklanki świeżych, posiekanych truskawek
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 1 ½ łyżki octu balsamicznego
  • 2 liści mięty, drobno posiekane
  • 4 miarki lodów waniliowych

przyrządzanie:

Rozpuść masło na dużej patelni, na średnim ogniu.

Dodaj cukier i ocet balsamicznymieszać, aż zacznie się topić.

Dodaj truskawki i miętę. Gotuj, aż truskawki zaczynają mięknąć i puszczą sok.

Nałóż lody do miseczki i polej ciepłymi truskawkami.

Polewa świetnie nadaje się też co ciast, makaronów, kasz, czy jogurtów.

SMACZNEGO!

 

Zobacz też: Zapiekane truskawki z sosem śliwkowym