Czym przyprawić łososia, by wydobyć z niego smak? Proponujemy upiec go w piekarniku z zielonym pieprzem!
składniki:
- 2 filety z łososia
- sok z jednej cytryny
- 300 ml śmietany do gotowania
- 100 ml białego wytrawnego wina
- 2 łyżeczki zielonego pieprzu w zalewie
- 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
przyrządzanie:
- Nagrzej piekarnik do 200°C.
- Przypraw łososia sokiem z cytryny i odrobiną soli, ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- Na garnku rozpuść zielony pieprz w śmietanie. Posmaruj sosem łososia.
- Piecz w piekarniku przez 20-25 minut, aż łosoś stanie się złoty.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















