Łosoś to delikatna i bardzo aromatyczna ryba. W akompaniamencie ze szpinakiem i ciastem francuskim stanowi idealną propozycję na obiad. Przepis ten robi się szybko. Zadowoli nawet tych najbardziej wybrednych.

składniki:
- filet z łososia
- 2-3 garści świeżego szpinaku
- łyżka masła
- 2 cebule
- opakowanie ciasta francuskiego
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
1. Cebulę szatkujemy bardzo drobno i wrzucamy ją na rozgrzaną patelnię z masłem. Dodajemy umyty wcześniej szpinak i podduszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Rozwijamy ciasto francuskie i lekko je rozwałkujemy. Kładziemy na nie umytego łososia. Na łososia nakładamy szpinak. Szczelnie zawijamy.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut (do zrumienienia wierzchu).
ZOBACZ TEŻ: KOKOSOWY KREM RYŻOWY