Masz ochotę na wyjątkowe danie z górnej półki? Proponujemy pyszne pappardelle z truflą! Trufla to najdroższy grzyb świata. Pozwól sobie na odrobinę luksusu w swojej własnej kuchni.
składniki:
- 80 g trufli białej,
- oliwa z oliwek,
- 320 g makaronu pappardelle,
- 80 g masła,
- 200 ml śmietany,
- sól,
- pieprz,
- parmezan.
przyrządzanie:
- Roztapiamy masło na patelni na średnim ogniu, dodajemy śmietanę i przyprawiamy.
- Gotujemy makaron i przekładamy go do sosu, mieszamy.
- Dodajemy trufle i doprawiamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
- Posypujemy świeżym parmezanem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















