Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Makaron fiduea z krewetkami – kuchnia hiszpańska!

Wszyscy, którzy uwielbiają hiszpańską paelle, koniecznie powinni spróbować także tego dania. Jest to przepis typowy dla tamtejszej kuchni. Fiduea z owocami morza to posiłek podobny do znanej paelli. Jednak zamiast ryżu, na patelnię dodajemy makaron.

fideua-1679308_960_720

składniki:

  • 1 szklanka makaronu do fideua
  • Kawałek ryby na rosół
  • ½ kg krewetek
  • ½ zielonej papryki
  • ½ czerwonej papryki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ cebuli
  • 2-3 dojrzałe pomidory
  • Sól, szafran
  • Oliwa z oliwek

przyrządzanie:

  1. Rybę i resztki z obranych krewetek wrzuć do garnka i nastaw rosół.
  2. Pokrój warzywa.
  3. Obierz krewetki.
  4. Na dużej patelni smaż warzywa z odrobiną oliwy z oliwek.
  5. Jak warzywa puszczą sok dodaj krewetki.
  6. Duś na patelni 5- 10 minut.
  7. Posól i dodaj szafran.
  8. Wrzuć makaron, zamieszaj.
  9. Przecedź ugotowany rosół.
  10. Wlej 3 szklanki rosołu, zamieszaj.
  11. Zostaw na gazie 15- 20 minut.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy