Makaron sojowy to popularny składnik kuchni chińskiej czy wietnamskiej. Podany z warzywami, owocami morza i dodatkiem sosu rybno-ostrygowego stanowi idealną propozycję na obiad. Wielbiciele orientalnej kuchni go pokochają!

składniki:
- opakowanie makaronu sojowego
- imbir
- 2 cebule czerwone
- czosnek
- papryka czerwona
- kiełki sojowe
- marchew
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- świerza kolendra
- mrożona mieszanka owoców morza
przyrządzanie:
1. Owoce morza rozmrażamy.
2. Makaron zalewamy wrzącą wodą i odcedzamy.
3. Imbir obieramy i drobno siekamy. Czosnek siekamy. Cebulę, paprykę i marchew kroimy na małe kawałki.
4. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Podsmażamy najpierw czosnek i cebulę. Dodajemy warzywa i smażymy przez chwilę.
5. Dorzucamy makaron i owoce morza. Wszystko dusimy przez około 15 minut. Dodajemy imbir i sos ostrygowy oraz rybny. Doprowadzamy do wrzenia przez następnych 15 minut.
6. Gotową potrawę sypiemy kolendrą.
ZOBACZ TEŻ: Ser camembert w panierce
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













