Makaron z gorgonzolą- aromatyczne danie idealne na obiad.

składniki:
- 250 g makaronu
- 100 g sera gorgonzola
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki masła
- 2 garście orzechów włoskich
przyrządzanie:
- Gorgonzolę pokrusz drobno, a orzechy posiekaj.
- Makaron ugotuj.
- Na patelni rozpuść masło i dodaj ser, oraz śmietanę.
- Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając do czasu, aż ser się całkowicie rozpuści.
- Dodaj makaron. Po wymieszaniu z sosem posyp potrawę siekanymi orzechami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














