Zdrowe danie, bardzo proste w wykonaniu.

składniki:
- 400 g makaronu
- 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- pojedyncza pierś z kurczaka
- kostka sera topionego
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa do kurczaka
- żółty ser
- 4 łyżki mleka
- łyżka masła
- sól
przyrządzanie:
- Makaron ugotować. Szpinak rozmrozić, nadmiar wody odcisnąć, gotować ok. 5 min.
- Dodać masło, drobno posiekany czosnek i sól.
- Mięso pokroić w kostkę, dodać przyprawę i podsmażyć do zarumienienia. Do niewielkiego naczynia wlać mleko i zagotować, dodać pokrojony w kostkę serek topiony i trochę żółtego sera.
- Do jednego naczynia przełożyć ugotowany makaron, dodać szpinak, kurczaka i sos serowy, dokładnie wymieszać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














