Oto wyśmienity i sprawdzony patent ulubionych przepisów. Zakochajcie się w smaku tego wyjątkowego dania.

składniki:
200 g kurek
1 duża cebula
3-4 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany 18%
sól pieprz
150 g makaronu
przyrządzanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Cebulę posiekać w kosteczkę.
Wrzucić na patelnie i podsmażać na 2 łyżkach oliwy z oliwek.
Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie umyte kurki. \
Można delikatnie posolić. Smażyć około 5-7 minut.
Do śmietany dodać 2-3 łyżki cebuli z kurkami, wymieszać i przełożyć na patelnię. Dokładnie wszystko wymieszać.
Smażyć chwilkę, aż śmietana trochę zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z ugotowanym makaronem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














