Oto wyśmienity i sprawdzony patent ulubionych przepisów. Zakochajcie się w smaku tego wyjątkowego dania.
składniki:
200 g kurek
1 duża cebula
3-4 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany 18%
sól pieprz
150 g makaronu
przyrządzanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Cebulę posiekać w kosteczkę.
Wrzucić na patelnie i podsmażać na 2 łyżkach oliwy z oliwek.
Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie umyte kurki. \
Można delikatnie posolić. Smażyć około 5-7 minut.
Do śmietany dodać 2-3 łyżki cebuli z kurkami, wymieszać i przełożyć na patelnię. Dokładnie wszystko wymieszać.
Smażyć chwilkę, aż śmietana trochę zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z ugotowanym makaronem.