Sezon na truskawki trwa w najlepsze. Dodajcie ser, makaron niech stanie się bazą i pyszny obiad gotowy.
składniki:
- 300 gram makaronu świderki u mnie pełnoziarnisty
- 500 gram świeżych truskawek
- małe opakowanie twarożku półtłustego
- jeden mały jogurt naturalny lub maślanka
- cukier do smaku ( ja miałam słodkie truskawki i nie użyłam)
- listki mięty do dekoracji
przyrządzanie:
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Truskawki umyj, obierz ze szypułek i rozgnieć za pomocą widelca z twarożkiem, jogurtem i cukrem. Ugotowany makaron przełóż na talerz polej sosem i ozdób listkami mięty.
uwagi:
PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA NASZEJ WIERNEJ CZYTELNICZKI ZUZI - KUKUŁECZKI.PL >>> SPRAWDŹ >>>KLIK>>>