Makaroniki to małe, bardzo urocze ciasteczka rodem z Francji. Dzisiaj przedstawiamy przepis na makaroniki o smaku malinowym, ale zdradzimy też sekret jak zrobić te pyszności o dosłownie każdym smaku!

składniki:
- 125 g migdałów mielonych
- 3 białka
- 200 g cukru pudru
- 30 g cukru
- czerwony barwnik spożywczy
- NA KREMIK:
- 150 g serka mascarpone
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 łyżki dżemu malinowego lub truskawkowego
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














