Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

4 wasze ulubione przepisy na KOMPOT DO OBIADU!

4 wasze ulubione przepisy na KOMPOT DO OBIADU!

Aromatyczne grzane piwo!

Aromatyczne grzane piwo!

Ozdoby świąteczne, które zrobisz z dzieckiem! 8 genialnych pomysłów!

Ozdoby świąteczne, które zrobisz z dzieckiem! 8 genialnych pomysłów!

7 trików, dzięki którym warzywa, owoce, jajka dłużej zachowają ŚWIEŻOŚĆ!

7 trików, dzięki którym warzywa, owoce, jajka dłużej zachowają ŚWIEŻOŚĆ!

4 szybkie przekąski idealne do piwa!

4 szybkie przekąski idealne do piwa!

Oryginalne dekoracje wigilijnego stołu! Sprawdź to!

Oryginalne dekoracje wigilijnego stołu! Sprawdź to!

Różowy i czerwony lukier do ciasta, ciasteczek- naturalne składniki

Różowy i czerwony lukier do ciasta, ciasteczek- naturalne składniki

Idealna zupa wigilijna! Wasze ulubione przepisy na PalceLizać!

Idealna zupa wigilijna! Wasze ulubione przepisy na PalceLizać!

Domowa przyprawa do piernika według naszych babć!

Domowa przyprawa do piernika według naszych babć!

8 przepisów, które koniecznie wypróbuj w ŚWIĘTA 2018! (ciasta, ryba, zupy, uszka)

8 przepisów, które koniecznie wypróbuj w ŚWIĘTA 2018! (ciasta, ryba, zupy, uszka)

5 największych zalet MANDARYNEK! To samo zdrowie!

5 największych zalet MANDARYNEK! To samo zdrowie!

BEZALKOHOLOWY DRINK- 5 przepisów! Pij kiedy chcesz!

BEZALKOHOLOWY DRINK- 5 przepisów! Pij kiedy chcesz!

Jaką RYBĘ podać na wigilijną kolację? 6 idealnych pomysłów+przepisy!

Jaką RYBĘ podać na wigilijną kolację? 6 idealnych pomysłów+przepisy!

3 szybkie SAŁATKI z tego co masz w lodówce!

3 szybkie SAŁATKI z tego co masz w lodówce!

25 genialnych sposobów na podanie SZPINAKU!

25 genialnych sposobów na podanie SZPINAKU!

10 pomysłów na szybkie i ładnie wyglądające śniadanie!

10 pomysłów na szybkie i ładnie wyglądające śniadanie!

MAKARONIKI o smaku malinowym

Makaroniki to małe, bardzo urocze ciasteczka rodem z Francji. Dzisiaj przedstawiamy przepis na makaroniki o smaku malinowym, ale zdradzimy też sekret jak zrobić te pyszności o dosłownie każdym smaku!   

składniki:
 

  • 125 g migdałów mielonych
  • 3 białka
  • 200 g cukru pudru
  • 30 g cukru
  • czerwony barwnik spożywczy
  • NA KREMIK:
  • 150 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki dżemu malinowego lub truskawkowego
 

przyrządzanie:

  • Migdały wymieszaj w misce z cukrem pudrem.
  • Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli, a następnie powoli dosypuj cukru i ubij na sztywną masę
  • Pod koniec ubijania dodajemy barwnik spożywczy.
  • Do masy z białek stopniowo dodajemy mieszankę mąki migdałowej i cukru pudru.
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
  • Za pomocą rękawa, wyciskamy maleńkie kółka
  • Surowe ciasteczka powinny jeszcze wyrosnąć, daj im 1 h
  • Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C.
  • Czas pieczenia to około 14 minut. Upieczone makaroniki odkładamy do wystudzenia.
  • Robimy krem: miksujemy serek z cukrem pudrem i dodajemy marmoladę.
  • Przekładamy kremem, składamy makaroniki i zostawiamy na kilka godzin
  • Mozesz zrobić makaroniki o dowolnym smaku- wystarczy, że dodasz inny barwnik spożywczy