Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

MAKARONIKI o smaku malinowym

Makaroniki to małe, bardzo urocze ciasteczka rodem z Francji. Dzisiaj przedstawiamy przepis na makaroniki o smaku malinowym, ale zdradzimy też sekret jak zrobić te pyszności o dosłownie każdym smaku!   

składniki:
 

  • 125 g migdałów mielonych
  • 3 białka
  • 200 g cukru pudru
  • 30 g cukru
  • czerwony barwnik spożywczy
  • NA KREMIK:
  • 150 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki dżemu malinowego lub truskawkowego
 

przyrządzanie:

  • Migdały wymieszaj w misce z cukrem pudrem.
  • Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli, a następnie powoli dosypuj cukru i ubij na sztywną masę
  • Pod koniec ubijania dodajemy barwnik spożywczy.
  • Do masy z białek stopniowo dodajemy mieszankę mąki migdałowej i cukru pudru.
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
  • Za pomocą rękawa, wyciskamy maleńkie kółka
  • Surowe ciasteczka powinny jeszcze wyrosnąć, daj im 1 h
  • Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C.
  • Czas pieczenia to około 14 minut. Upieczone makaroniki odkładamy do wystudzenia.
  • Robimy krem: miksujemy serek z cukrem pudrem i dodajemy marmoladę.
  • Przekładamy kremem, składamy makaroniki i zostawiamy na kilka godzin
  • Mozesz zrobić makaroniki o dowolnym smaku- wystarczy, że dodasz inny barwnik spożywczy