Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

MAKARONIKI o smaku malinowym

Makaroniki to małe, bardzo urocze ciasteczka rodem z Francji. Dzisiaj przedstawiamy przepis na makaroniki o smaku malinowym, ale zdradzimy też sekret jak zrobić te pyszności o dosłownie każdym smaku!   

składniki:
 

  • 125 g migdałów mielonych
  • 3 białka
  • 200 g cukru pudru
  • 30 g cukru
  • czerwony barwnik spożywczy
  • NA KREMIK:
  • 150 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki dżemu malinowego lub truskawkowego
 

przyrządzanie:

  • Migdały wymieszaj w misce z cukrem pudrem.
  • Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli, a następnie powoli dosypuj cukru i ubij na sztywną masę
  • Pod koniec ubijania dodajemy barwnik spożywczy.
  • Do masy z białek stopniowo dodajemy mieszankę mąki migdałowej i cukru pudru.
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
  • Za pomocą rękawa, wyciskamy maleńkie kółka
  • Surowe ciasteczka powinny jeszcze wyrosnąć, daj im 1 h
  • Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C.
  • Czas pieczenia to około 14 minut. Upieczone makaroniki odkładamy do wystudzenia.
  • Robimy krem: miksujemy serek z cukrem pudrem i dodajemy marmoladę.
  • Przekładamy kremem, składamy makaroniki i zostawiamy na kilka godzin
  • Mozesz zrobić makaroniki o dowolnym smaku- wystarczy, że dodasz inny barwnik spożywczy