Prosta i tania w przygotowaniu makaronowa zapiekanka. Zapraszam do skorzystania z przepisu i życzę smacznego!!!
Składniki:
- 40 dkg makaronu świderków ugotowanych al dente
- 20 dkg pokrojonej w kosteczkę i podsmażonej kiełbasy
- 25 dkg pieczarek pokrojonych i podsmażonych
- 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę
- 0,3 litra słodkiej śmietany
- koncentrat pomidorowy
- 20 dkg startego żółtego sera
- sól pieprz
Przygotowanie:
Kiełbasę i pieczarki podsmażamy, wrzucamy do makaronu.
Śmietanę łączymy z żółtym serem i czosnkiem przyprawiamy, zalewamy pozostałe składniki i mieszamy. Wykładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













