Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Makaronowe czary – mary, czyli makarony w diecie dzieci

Dieta malucha powinna być przede wszystkim urozmaicona. Nie powinno w niej zabraknąć makaronów, które są bogatym źródłem skrobi, czy węglowodanów. Mając to na uwadze, marka Czanieckie Makarony przygotowała ciekawą ofertę dla naszych milusińskich – makaron literki i gwiazdki.

Niełatwo zadowolić grymaśnego niejadka, zwłaszcza jeśli serwowane dania nie są wystarczająco smaczne i kolorowe. Joanna Dybał, ekspert firmy Czanieckie Makarony radzi, jak sprawnie wprowadzić makaron do diety dzieci, urozmaicić ją, a przy tym uczyć zdrowych nawyków żywieniowych.

Makaron na zdrowie!
‘Zdrowa dieta to zbilansowana dieta. Zwłaszcza w okresie dorastania, nasze pociechy potrzebują zróżnicowanego jadłospisu, który zapewni odpowiednią dawkę wszystkich składników odżywczych, witamin oraz minerałów. Makarony są doskonałym źródłem skrobi, czyli węglowodanów. Dodatkowo, makarony z semoliny, np. te z linii A’la italiana Czanieckich Makaronów, mają niski indeks glikemiczny, co znaczy, że wolno uwalniają cukry, nie powodują nagłego podwyższenia poziomu glukozy we krwi oraz przedłużają uczucie sytości. Taki makaron, podany z warzywami w sałatce, polany lekkim sosem serowym bądź zapieczony z ulubionymi dodatkami stworzy pełnowartościowy posiłek’ – tłumaczy Joanna Dybał, ekspert z firmy Czanieckie Makarony.

Makaron do zadań specjalnych
‘Potrawy przygotowywane dla dzieci muszą być nie tylko zdrowe i smaczne, ale także kolorowe oraz pobudzające wyobraźnię malucha. Kiedy już znudzą się kolorowe kanapki z ‘uśmiechami’, żaglówki z jajek na twardo i kolorowe szaszłyki z owoców, warto wtedy sięgnąć po makaron. Dania z makaronami można bezpiecznie włączyć do diety dziecka już po pierwszym roku życia. Są łatwe do przeżucia i pozwalają na stworzenie bajecznie kolorowych posiłków, zarówno deserów jak i dań obiadowych czy przekąsek. W ofercie Czanieckich Makaronów znajdziemy wiele rodzajów pasty, które zainteresują każdego malca. Makaron Literki czy Gwiazdki nadaje się świetnie do zdrowych zup warzywnych lub owocowych. Dłuższe formy makaronów, jak np. uwielbiane przez dzieci spaghetti lub długie wstążki sprawdzą się z rozmaitymi sosami, zarówno warzywnymi czy mięsnymi, jak i w postaci deseru – ze słodkim musem owocowym. Równie pyszne są kolorowe sałatki, które dziecko może przygotować z pomocą rodziców. Ulubione warzywa dziecka w połączeniu z drobnym makaronem Kokardki na pewno przykują uwagę malucha. Warto również zaproponować dziecku makaronowe zapiekanki – z warzywami lub mięsem zapieczone pod serem będą przysmakiem całej rodziny’ – radzi Joanna Dybał z firmy Czanieckie Makarony.

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a’la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony ‘kolorowe” z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.