Malinowe naleśniki w pięknym kolorze różu. Idealne dla niejadków. Żadne dziecko nie odmówi takiego rarytasu.

składniki:
- mąka 2 szklanki mleko 1 szklanka woda mineralna 1 szklanka jajka 2 sztuki sok malinowy lub sok z buraków 7 łyżeczek cukier puder 2 łyżeczki masło miękkie 2 łyżki sól 1 szczypta
przyrządzanie:
- Mleko, wodę mineralną, masło, jajka i sok malinowy, albo buraczany miksujemy na jednolitą masę.
- Następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy.
- Porcje masy wylewamy na rozgrzaną patelnię naleśnikową wysmarowaną olejem i smażymy naleśniki z obu stron.
- Podajemy z serem, dżemem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














