Kruszonkę najczęściej spotykamy na ciastach, ciasteczkach oraz lodach. Bardzo dobrze znamy standardową kruszonkę, więc tym razem postanowiliśmy poeksperymentować i przygotowaliśmy przepis na kruszonkę z malinami. Zobaczcie, jak ją zrobić. Można również zamiast kruszonki użyć płatków owsianych, tak jak na zdjęciu.

składniki:
-220 g mąki
-kostka margaryny
-150 g cukru brązowego
-3 łyżki płatków migdałowych
-2 szklanki malin
przyrządzanie:
-Mąkę łączę ze startą na tarce margaryną. Ugniatam do momentu, aż powstanie krucha konsystencja.
-Dodaję płatki migdałów oraz cukier.
-Maliny kroję w mniejsze kawałeczki.
-układam w naczyniu żaroodpornym i posypuje wcześniej przygotowaną kruszonką.
-Całość wkładam do piekarnika na 35 minut i piekę w 180 stopniach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













