Tani i prosty w przygotowaniu przepis na marchewkę w cieście. Polecam gorąco i życze smacznego!!!
Składniki:
- 800 g marchwi
- 200 g mąki
- 2 jajka
- 150 ml mleka
- sól
- cukier
- 500 ml tłuszczu do smażenia
- 1 łyżka posiekanej
- natki pietruszki
Przygotowanie:
Marchew obrać, przyciąć końce, opłukać, pokroić na plastry wzdłuż marchwi, zalać 200 ml wrzątku, gotować 5 minut, odcedzić, osuszyć, osolić i obtoczyć w mące. Wymieszać mleko, jajka i pozostałą mąkę. Ciasto osolić, osłodzić szczyptą cukru i odstawić na 15 minut.
Marchewki zanurzać w cieście i smażyć w rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu, posypać natką i podawać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













